Alles wat je moet weten over schoenen en accessoires matchen

In de mode draait eigenlijk alles om matchen. Dit houdt in dat je hele outfit, de onderdelen daarvan, de kleding, de accessoires dat die goed bij elkaar passen. Dat die bewust gekozen zijn. Wat wij in de praktijk nog te vaak mis zien gaan is het matchen van schoeisel en accessoires specifiek. De meeste mensen zijn wel bekend met kleding matchen. En kunnen wel een shirt goed matchen met een broek. Maar men ziet de combinatie schoenen plus sieraden over het hoofd, dus daarom bij deze wat tips daarover.

Laten we beginnen met de mannen voor formele zakelijke aangelegenheden. In die gevallen wil je natuurlijk geen zwarte schoenen matchen met gouden sieraden o.i.d. Ik denk dat dit een open deur is, maar toch goed om nog even te benadrukken. In plaats daarvan kies voor subtiele doch stijlvolle reversspelden voor op het pak. Zie bijvoorbeeld de reversspelden collectie van ikbensieraden. Een reversspeld gaat goed samen met nette formele zwarte zaken schoenen.

De vrouwen dan. Indien je naar een festival gaat op Converse All Star schoenen, en je bent een beetje in die boheemse sfeer zeg maar, of je bent op vakantie. Dan zouden wij aanbevelen om te kiezen voor Ibiza oorbellen. Ibiza oorbellen zijn een perfecte match voor All Star schoenen. Het heeft echt een beetje die hippie en die alternatieve sfeer. Daarom gaan deze twee goed samen. Moet je nu helemaal afvliegen naar Ibiza om aan dit soort sieraden te komen. Wel nee, ze zijn tegenwoordig gemakkelijk vanuit je luie bureaustoel in Nederland verkrijgbaar hier op deze webpagina. Ibiza oorbellen hoef je voor de prijs ook niet te laten liggen voor een vijfje heb je al een mooie exemplaar.

Een derde situatie is dan meer urban stijl. Denk aan Nike Air Max. Wat voor sieraden draag je daar in hemelsnaam bij? Ons advies zou zijn kies voor het materiaal leer of zilver. Een van de twee. Goud is een beetje too much. Maar met leer of zilveren armbandjes en kettingen kun je zeker goed voor de dag komen.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *