De klassiekers onder de heren overhemden

In elke mannen garderobe hoort een klassiek wit overhemd thuis. Een ‘Crispy’ wit overhemd is een onmisbare basisstuk, net zoals een jeans, chino’s, sweaters en pullovers. Met een wit overhemd kun je alle kanten op, want het is er in heel veel stijlen. Van het klassieke buttondown overhemd tot moderne slim fit of een wit overhemd met een sportieve print. Ook een wit overhemd met alloverprints is populair. Naast het witte overhemd is ook het denim overhemd een ongekende klassieker. Zwarte en donkerblauwe overhemden van ‘raw’ denim hebben een klassieke rock-look. Ga je voor nonchalant en casual kies dan het denim overhemd in een verwassen of heavy used look.

Als het net even anders mag

Een zwart of wit overhemd toch niet helemaal jouw ding? Dan is een overhemd in een pastelkleur geen slecht alternatief. Pastel geeft je de kans om toch iets opvallender voor de dag te komen zonder er vreemd uit te zien. Bovendien is een zwart pak met een pastel kleurig overhemd een goed canvas voor gestreepte of bedrukte stropdassen. Vind je dat nog iets te rustig? Dan is een bordeaux overhemd een goede keuze. Bordeaux toont duidelijk aan dat je iemand bent die lef heeft en geeft je een opvallend uiterlijk zonder er slecht uit te zien. Weinig kleuren passen immers beter bij zwart dan een stijlvol bordeaux.

Een business overhemd wordt van andere stof gemaakt

Wist je eigenlijk dat een business overhemd vaak van een andere soort stof wordt gemaakt?  Een stof die er wat duurder en stijlvoller uit ziet? Deze stof is vaak ook een beetje glanzend. Een gewoon overhemd hoeft niet in een zakelijke omgeving gedragen te worden en is daarom wat eenvoudiger. Geen dure, luxe en glanzende stof, maar een zacht stofje dat je lekker in het weekend kunt dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *