Schoenen kopen die extreem lekker zitten

schoenen die lekker zitten

Stijl en lekker zittende schoenen lijken soms niet echt hand in hand te gaan. Goed zittende schoenen kunnen best stijlvol zijn, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten bij het uitzoeken ervan. Een goed zittende schoen is namelijk een schoen die gewoon goed past. Niet alleen in de lengte, maar vooral ook in de breedte. Een goed zittende schoen koop je dus niet alleen op basis van een lengtemaat. Lengtematen zijn de reguliere maten die je op iedere schoen ziet staan. Denk hierbij aan maat 38, 39, 40 etc. Dit zijn echter niet de enige belangrijke maten. Je hebt naast breedtematen namelijk ook wijdtematen. Steeds meer mensen krijgen namelijk steeds bredere voeten. Daar is helaas niets aan te doen, maar maakt het dragen van een schoen met een correcte wijdtemaat wel belangrijk.

Waarom een wijdtematen

Schoenen in een goede en correcte wijdtemaat zijn er omdat voeten steeds breder worden. Een schoen met een te kleine wijdtemaat zal er voor zorgen dat je voeten gaan knellen in de schoen, terwijl een te brede wijdtemaat ervoor zorgt dat de schoenen niet goed aansluiten op je voeten. Schoenen met wijdtematen worden ook wel comfortschoenen genoemd. Dat is niet voor niets. Schoenen met een wijdte maat worden nog weleens vergeleken met medische schoenen, maar dat is niet helemaal terecht. Medische schoenen hebben namelijk vaak een bepaalt uiterlijk dat niet echt modieus is. 

Merken die modieuze wijdtematen verkopen

Er zijn voldoende leuke en modieuze merken op de markt die hippe schoenen met wijdtematen verkopen. Wacht dacht je bijvoorbeeld van de dameslijn van Durea. Deze hebben voor zowel de jonge als oudere generatie prachtige schoenen met wijdtematen. Ook Xsensible maakt zeer mooie wijdtematen schoenen. Deze doen qua vormgeving niet onder voor de Nike schoenen of Adidas stappers die iedereen tegenwoordig koopt. Er zijn dus voldoende leuke merken op de markt die stuk voor stuk gave schoenen verkopen met een wijdtemaat. Daar is qua uiterlijk ook niets medisch aan.

Hoe bepaal je de goede wijdtemaat

Wanneer je een schoen met wijdtemaat koopt, is het natuurlijk wel zaak dat deze goed past. Daarom is het belangrijk om de wijdtemaat van je voet goed op te meten. Dit kun je doen door een meetlint over de bal van je voet te leggen. De breedte van de voet bepaalt welke wijdtemaat jij nodig hebt. Hierbij kun je aanhouden dan K extra breed is en E extra smal.

Succes

Heel veel succes met het uitzoeken van de wijdtematen. Ik hoop dat je een leuk paar schoenen kunt vinden. En ik hoop dat je iets aan de tips uit de blog hebt gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *